Scopul acestui modul este de a oferi sprijin în abordarea emoțiilor și problemelor părinților copiilor cu dizabilități congenitale sau născuți prematur, în primele zile după ce au aflat despre diagnostic sau în timp ce sunt în așteptarea acestuia.
Acest modul va ajuta cursantul să înțeleagă dezvoltarea tipică, precum și a diferitelor reflexe, lună de lună, pentru un copil între 0-3 ani. În plus, vom evidenția, de asemenea, dezvoltarea atipică lună de lună.
Acest modul oferă informații despre diverși factori de risc care pot duce la dizabilitatea unui nou-născut. De asemenea, pune accentul pe termenii corecți și incorecti utilizați pentru a ne adresa persoanelor cu anumite limitări funcționale. În plus, modulul conține link-uri către resurse utile, cum ar fi ICF, programe naționale de sprijin social a familiilor și nou-născuților lor cu dizabilități.
Acest modul oferă informații generale despre mai multe grupuri de dizabilități/disfuncționalități și impactul acestora asupra dezvoltării fizice, cognitive și psihologice a individului.
Acest modul oferă informații despre consilierea genetică și procesul de consiliere a copiilor și familiilor acestora afectate sau cu risc de tulburări genetice și cromozomiale.
Acest modul conține 2 subiecte principale diferite. Primul este susținerea intervenției timpurii, iar al doilea este prevenirea abandonului copiilor.
Scopul acestui modul este acela de a înțelege importanța comunicării dintre personalul medical și părinții nou-născuților cu dizabilități congenitale și/sau născuți prematur. Modulul detaliază atributele unei comunicări eficiente cu familia, perspectiva și așteptările părinților în comunicarea cu personalul medical, strategiile de coping pentru părinți în aceste situații, provocările cu care trebuie să se confrunte personalul medical și, de asemenea, specificul comunicării atunci când vine vorba de unitatea de terapie intensivă neonatală (TINN).
Acest modul oferă informații despre implicarea diferiților membri ai personalului în furnizarea consilierii în funcție de rolul lor în cadrul echipei multidisciplinare, precum și de abilitățile, cunoștințele, experiența și calificările deținute și utilizate de membrii individuali ai echipei. Printre acestea se numără și profesioniști din domeniul serviciilor sociale.
Prezentarea sindromului burnout-ului, a simpotmelor care-l însoțesc, a celor 3 dimensiuni ale lui și a celor 3 modele teoretice de dezvoltare.
Acest modul introduce mentoratul ca instrument de susținere a profesioniștilor în comunicarea și interacțiunea lor cu familiile copiilor cu dizabilități congenitale și/sau prematuri.